Spaweekend i Europa?

Funderar du på en billig spaweekend? Du behöver inte resa särskilt lång för att hitta riktigt bra spaweekend destinationer. Europa har en lång tradition inom spa även om en stor del beror på den invandring och kultursynergier som har uppstått i och med Europas konfrontationer med kanske främst Turkiet och även Asien. Den Europeiska spa- och hälsovårdskultur är speciellt stark i Österrike och Estland.

Österrike – spa nationen!

Spa i Österrike är nästan synonymt med Bad Gastein, som är en välkänd och välbesökt skidort i Alperna. Ordet ”bad” i Bad Gastein är en referens till de välkända och välgörande bad som har gjort orten populär.

Standarden på spa i Österrike är väldigt hög och lämnar ingen besviken. Hotel Wildbad de Luxe i Bad Gastein är ett ypperligt spa med moderna behandlingar kombinerat med den traditionella spakänslan. Det byggdes år 1892 och renoverades så sent som vintern 2008/2009.

Hotel Wildbad är ett prisvärt spa i toppklass. Här kostar en halvtimmes klassisk massage under 30 Euro. Hotellet erbjuder även exotiska behandlingar som Shiatsu – en japansk massagestil där massören använder handflata, tummar och fingertoppar för att behandla stress och spänningar.

Finland – Besök skandinaviens nordligaste spa!

Finland är det land i Europa som kan stoltsera med Europas nordligaste spaanläggning. Holiday Club Saariselkä erbjuder, förutom vackra och avslappnande miljöer, även fantastiska spa behandlingar.

En lerinpackning kan vara helt rätt behandling för dig som har besvär av trötta och stela leder och även trötthet i muskler. På Saariselkä finns lerinpackningar från 37 Euro, vilket ger dig 50 oförglömliga minuter.

Lerinpackningarna på Saariselkä består av en helkroppsinpackning med näringsrik lera som innehåller mineraler och salter. Huden får stora mängder näring som är välbehövligt för att kroppen ska må bra. Samtidigt är leran behagligt varm och löser upp knutar i muskler och stelhet i leder o.s.v.

Estland – Prisvärda spa hotell

Pärnu är det samma som spa i Estland. Staden är känd för sina fina spa hotell. Hotel Viiking genomför nyskapande behandlingar och ger bra service. Spa:et är ett av de absolut mest välkända i staden. De erbjuder flera nytänkande behandlingar, som ultraljud och diadynamik.

Ultraljud är en lokal behandling som värmer området där smärtan är och hjälper till att minska den. Själva ultraljudet är ett lågintensivt ljud med hög frekvens. Diadynamik är små elimpulser med låg frekvens, som ska syfta till att minska smärta. Det vidgar även blodkärl för bättre cirkulation och minskar svullnader.

En behandling med ultraljud eller med diadynamik kostar drygt 50 kronor, och är som alla andra spa behandlingar i Estland otroligt prisvärda.

Spanien – Gå på barnspa på Zen Zone!

Barcelona är hem till dussintals bra spa hotell, däribland La Florida Barcelona. La Florida är ett femstjärnigt hotell med otroligt hög standard och de har sitt eget spa som kallas för the Zen Zone. Zen handlar om inre lugn och meditation och hotellet är verkligen en lugn oas i mitten av det hektiska Barcelona.

Zen Zone erbjuds det något så ovanligt som skräddarsydda barnspa, vilka är specialanpassade för barn mellan sex och tolv år. Behandlingarna har fantasifulla namn med Disneytema, som exempelvis en manikyr som kallas ”Cinderella”. Spa behandlingarna är prisvärda och ligger mellan 20 och 35 Euro, och det är utmärkt sätt att sysselsätta barnen och samtidigt få en egentid för den egna spaupplevelsen.

För vuxna finns det ett flertal behandlingar att välja mellan, bl.a. olika paket med exempelvis klassisk massage med Shiatsu-inslag, som följs åt av fotmassage och varma lavastenar. La Florida är ett exklusivt spa och behandlingarna kostar från 50 Euro upp till 150 Euro.

Comments are closed.