Spaweekend i Europa?

Funderar du på en billig spaweekend? Du behöver inte resa särskilt lång för att hitta riktigt bra spaweekend destinationer. Europa har en lång tradition inom spa även om en stor del beror på den invandring och kultursynergier som har uppstått i och med Europas konfrontationer med kanske främst Turkiet och även Asien. Den Europeiska spa- och hälsovårdskultur är speciellt stark i Österrike och Estland.

Österrike – spa nationen!

Spa i Österrike är nästan synonymt med Bad Gastein, som är en välkänd och välbesökt skidort i Alperna. Ordet ”bad” i Bad Gastein är en referens till de välkända och välgörande bad som har gjort orten populär.

Standarden på spa i Österrike är väldigt hög och lämnar ingen besviken. Hotel Wildbad de Luxe i Bad Gastein är ett ypperligt spa med moderna behandlingar kombinerat med den traditionella spakänslan. Det byggdes år 1892 och renoverades så sent som vintern 2008/2009.

Hotel Wildbad är ett prisvärt spa i toppklass. Här kostar en halvtimmes klassisk massage under 30 Euro. Hotellet erbjuder även exotiska behandlingar som Shiatsu – en japansk massagestil där massören använder handflata, tummar och fingertoppar för att behandla stress och spänningar.

Finland – Besök skandinaviens nordligaste spa!

Finland är det land i Europa som kan stoltsera med Europas nordligaste spaanläggning. Holiday Club Saariselkä erbjuder, förutom vackra och avslappnande miljöer, även fantastiska spa behandlingar.

En lerinpackning kan vara helt rätt behandling för dig som har besvär av trötta och stela leder och även trötthet i muskler. På Saariselkä finns lerinpackningar från 37 Euro, vilket ger dig 50 oförglömliga minuter.

Lerinpackningarna på Saariselkä består av en helkroppsinpackning med näringsrik lera som innehåller mineraler och salter. Huden får stora mängder näring som är välbehövligt för att kroppen ska må bra. Samtidigt är leran behagligt varm och löser upp knutar i muskler och stelhet i leder o.s.v.

Estland – Prisvärda spa hotell

Pärnu är det samma som spa i Estland. Staden är känd för sina fina spa hotell. Hotel Viiking genomför nyskapande behandlingar och ger bra service. Spa:et är ett av de absolut mest välkända i staden. De erbjuder flera nytänkande behandlingar, som ultraljud och diadynamik.

Ultraljud är en lokal behandling som värmer området där smärtan är och hjälper till att minska den. Själva ultraljudet är ett lågintensivt ljud med hög frekvens. Diadynamik är små elimpulser med låg frekvens, som ska syfta till att minska smärta. Det vidgar även blodkärl för bättre cirkulation och minskar svullnader.

En behandling med ultraljud eller med diadynamik kostar drygt 50 kronor, och är som alla andra spa behandlingar i Estland otroligt prisvärda.

Spanien – Gå på barnspa på Zen Zone!

Barcelona är hem till dussintals bra spa hotell, däribland La Florida Barcelona. La Florida är ett femstjärnigt hotell med otroligt hög standard och de har sitt eget spa som kallas för the Zen Zone. Zen handlar om inre lugn och meditation och hotellet är verkligen en lugn oas i mitten av det hektiska Barcelona.

Zen Zone erbjuds det något så ovanligt som skräddarsydda barnspa, vilka är specialanpassade för barn mellan sex och tolv år. Behandlingarna har fantasifulla namn med Disneytema, som exempelvis en manikyr som kallas ”Cinderella”. Spa behandlingarna är prisvärda och ligger mellan 20 och 35 Euro, och det är utmärkt sätt att sysselsätta barnen och samtidigt få en egentid för den egna spaupplevelsen.

För vuxna finns det ett flertal behandlingar att välja mellan, bl.a. olika paket med exempelvis klassisk massage med Shiatsu-inslag, som följs åt av fotmassage och varma lavastenar. La Florida är ett exklusivt spa och behandlingarna kostar från 50 Euro upp till 150 Euro.

Fyra sköna spa hotell i Stockholm

Du behöver inte åka långt för att uppleva lite skön avkoppling och återhämtning. I denna artikel presenteras fyra intressanta spa hotell i Stockholm som erbjuder skön avkoppling och massor av spännande spa behandlingar.

Luxury Spa – Lyxig avkoppling

Luxury Spa ligger vid Skeppsbron i Stockholm och erbjuder allting från korta, intensiva behandlingar till långdragna och lyxiga behandlingar i flera steg. De erbjuder massagebehandlingar från hela världen, exempelvis balinesisk massage. Balinesisk massage är särskilt utvecklad för att komma djupt ned i musklerna och är kraftfull för att ge en bra effekt. Den fokuserar mycket på akupressurpunkterna som hjälper till att förbättra blodcirkulationen. Efter avslutad behandling känner man sig både avslappnad och uppfräschad samt har fått ny energi. En 50 minuter lång behandling kostar 900 kronor.

Holistisk massage, där holistisk kommer från grekiskans ord för hel – ”holos” – är en annan exotisk massage som erbjuds på Luxury Spa. Tanken bakom behandlingen är lika enkel som smart; att detaljerna är mindre än helheten, och att hela kroppen och sinnet måste må bra för att personen ska må bra. Därför är massagen väldigt lätt och syftar till att låta energi flöda från terapeuten till gästen och tillbaka igen. Massagen är en mjuk behandling med fjäderlätta berörningar över hela kroppen. Behandlingen ger balans och känns otroligt skön, speciellt för gäster som föredrar mjukare massage. Priset för 50 minuter behandling är 800 kronor.

Hotell Havsbaden – Ett havsnära spa med vacker utsikt

Hotell Havsbaden (www.hotellhavsbaden.se) är ett fyrstjärnigt hotell som ligger i Grisslehamn, cirka 80 minuter utanför Stockholm City. Hotellet ligger bara ett stenkast från havet och den rofyllda spaupplevelsen förstärks av vågornas kluckande och den oemotståndliga utsikten. Här finns spaerbjudanden både för bara en dag eller paket för upp till två dygn, allt beroende på vad gästen vill ha.

Hotell Havsbaden erbjuder bland annat den populära 90 minuters chokladbehandlingen för 1 095 kronor. Denna behandling utförs genom att gästen blir inlindad i en värmefilt och får njuta av en luxuös massage som förhöjs med hjälp av en varm kakaoolja. Kakaon har positiva effekter och hjälper mot depression och blodproppar, samt förhöjer kärlekslivet. Inte nog med massagen, man får dessutom en ansiktsbehandling med chiliextrakt, som hjälper huden att få ny lyster och nytt liv, och behandlingen avrundas slutligen med en chokladansiktsmask.

Spa Linaro – exotiska spabehandlingar

Spa Linaro ligger i Hässelby Slott, i en unik och trivsam miljö. Det är ett fulländat och mångsidigt spa med olika alternativ att välja på. Behandlingarna täcker in allt från kropp till ansikte och manikyr, och det finns även flera annorlunda behandlingar som chokladmassage och honungsinpackningar.

Spa Linaro erbjuder en lerinpackning som utförs med mineralrik lera från Ungern och kostar 595 kronor för 50 minuter. Lerinpackningen hjälper kroppen att återhämta sina trötta, värkande muskler med hjälp av värme, samt ger ett mineraltillskott som ofta behövs. Under tiden inpackningen får göra verkan så lägger terapeuten en ansiktsmask för att rensa ansiktet från bl.a. döda hudceller samt fräschar upp i ansiktet. Efteråt blir hela kroppen behandlad med aromolja med lavendeldoft. Lär mer om denna och andra behandlingar på www.spalinaro.se.

Sparadiset

Sparadiset (www.sparadiset.se) är ett litet spa i Stockholm som har som mål att vara platsen ”… där Du känner Dig som hemma men ändå långt borta från vardagens bekymmer.” De har flera varierande behandlingar, och bl.a. kan du spendera en timme i relaxavdelningen med bubbelpool, där frukt och juice ingår i priset, för 295 kronor för en timme eller 445 kronor för två timmar.

Sparadiset har också lyxiga behandlingar, som t.ex. The Ultimate Diva Ritual. Det är en behandling på två timmar och fyrtio minuter, som inleds med en härlig body scrub med kokosnöt och havssalt. Efter duschen så prepareras ett lyxigt fotbad åt dig av terapeuten, som du får avnjuta tillsammans med lite juice och färsk frukt. Efter fotbadet får du njuta av en ordentlig helkroppsmassage och hela behandlingen rundas av med en härlig ansiktsbehandling.