Fyra sköna spa hotell i Stockholm

Du behöver inte åka långt för att uppleva lite skön avkoppling och återhämtning. I denna artikel presenteras fyra intressanta spa hotell i Stockholm som erbjuder skön avkoppling och massor av spännande spa behandlingar.

Luxury Spa – Lyxig avkoppling

Luxury Spa ligger vid Skeppsbron i Stockholm och erbjuder allting från korta, intensiva behandlingar till långdragna och lyxiga behandlingar i flera steg. De erbjuder massagebehandlingar från hela världen, exempelvis balinesisk massage. Balinesisk massage är särskilt utvecklad för att komma djupt ned i musklerna och är kraftfull för att ge en bra effekt. Den fokuserar mycket på akupressurpunkterna som hjälper till att förbättra blodcirkulationen. Efter avslutad behandling känner man sig både avslappnad och uppfräschad samt har fått ny energi. En 50 minuter lång behandling kostar 900 kronor.

Holistisk massage, där holistisk kommer från grekiskans ord för hel – ”holos” – är en annan exotisk massage som erbjuds på Luxury Spa. Tanken bakom behandlingen är lika enkel som smart; att detaljerna är mindre än helheten, och att hela kroppen och sinnet måste må bra för att personen ska må bra. Därför är massagen väldigt lätt och syftar till att låta energi flöda från terapeuten till gästen och tillbaka igen. Massagen är en mjuk behandling med fjäderlätta berörningar över hela kroppen. Behandlingen ger balans och känns otroligt skön, speciellt för gäster som föredrar mjukare massage. Priset för 50 minuter behandling är 800 kronor.

Hotell Havsbaden – Ett havsnära spa med vacker utsikt

Hotell Havsbaden (www.hotellhavsbaden.se) är ett fyrstjärnigt hotell som ligger i Grisslehamn, cirka 80 minuter utanför Stockholm City. Hotellet ligger bara ett stenkast från havet och den rofyllda spaupplevelsen förstärks av vågornas kluckande och den oemotståndliga utsikten. Här finns spaerbjudanden både för bara en dag eller paket för upp till två dygn, allt beroende på vad gästen vill ha.

Hotell Havsbaden erbjuder bland annat den populära 90 minuters chokladbehandlingen för 1 095 kronor. Denna behandling utförs genom att gästen blir inlindad i en värmefilt och får njuta av en luxuös massage som förhöjs med hjälp av en varm kakaoolja. Kakaon har positiva effekter och hjälper mot depression och blodproppar, samt förhöjer kärlekslivet. Inte nog med massagen, man får dessutom en ansiktsbehandling med chiliextrakt, som hjälper huden att få ny lyster och nytt liv, och behandlingen avrundas slutligen med en chokladansiktsmask.

Spa Linaro – exotiska spabehandlingar

Spa Linaro ligger i Hässelby Slott, i en unik och trivsam miljö. Det är ett fulländat och mångsidigt spa med olika alternativ att välja på. Behandlingarna täcker in allt från kropp till ansikte och manikyr, och det finns även flera annorlunda behandlingar som chokladmassage och honungsinpackningar.

Spa Linaro erbjuder en lerinpackning som utförs med mineralrik lera från Ungern och kostar 595 kronor för 50 minuter. Lerinpackningen hjälper kroppen att återhämta sina trötta, värkande muskler med hjälp av värme, samt ger ett mineraltillskott som ofta behövs. Under tiden inpackningen får göra verkan så lägger terapeuten en ansiktsmask för att rensa ansiktet från bl.a. döda hudceller samt fräschar upp i ansiktet. Efteråt blir hela kroppen behandlad med aromolja med lavendeldoft. Lär mer om denna och andra behandlingar på www.spalinaro.se.

Sparadiset

Sparadiset (www.sparadiset.se) är ett litet spa i Stockholm som har som mål att vara platsen ”… där Du känner Dig som hemma men ändå långt borta från vardagens bekymmer.” De har flera varierande behandlingar, och bl.a. kan du spendera en timme i relaxavdelningen med bubbelpool, där frukt och juice ingår i priset, för 295 kronor för en timme eller 445 kronor för två timmar.

Sparadiset har också lyxiga behandlingar, som t.ex. The Ultimate Diva Ritual. Det är en behandling på två timmar och fyrtio minuter, som inleds med en härlig body scrub med kokosnöt och havssalt. Efter duschen så prepareras ett lyxigt fotbad åt dig av terapeuten, som du får avnjuta tillsammans med lite juice och färsk frukt. Efter fotbadet får du njuta av en ordentlig helkroppsmassage och hela behandlingen rundas av med en härlig ansiktsbehandling.

Comments are closed.